Opdrachten

Graag vertel ik U meer over de door mij reeds uitgevoerde opdrachten.

Eerste opdrachten;

Om een beeld van mijn achtergrond te schetsen, schrijf ik een stukje over de eerste opdrachten die ik gedaan heb. Zo krijg U inzicht in mijn achtergrond en interesse in Information Technology door de jaren heen.

Ik ben begonnen in de Mainframe wereld. Waarbij ik een aantal jaar als operator/shiftleader heb gewerkt. Al snel groeide ik door naar een rol buiten de ploegen dienst. Waar ik meer analist werd op het operationele vlak. Nog steeds ondersteunend aan Operations maar mijn eerste specialisatie op gebied van ITIL processen heb ik hier wel ontwikkeld. Ik werd incident/problem manager, change manager en later in mijn carièrre ook nog eens release manager.

Na mijn tijd in Operations heb ik nog een periode een uitstap gemaakt op scheduling op de mainframe. Hier heb ik mij gespecialiseerd in het batches schedulen in TWS (OPCA) en concurrerende producten van IBM (CA7 en CTLM).

Klanten waar ik deze werkzaamheden heb uitgevoerd zijn; Duuyverman Computer Centrum (Rekencentrum Defensie) RaboFacet (Rabobank), ING, Toyota Europe (TMME), CZ, Zwolsche Algemene verzekeringen en de Belastingdienst.

Specialisaties;

Na een carrière op het IBM mainframe brak er een nieuw tijdperk aan, waaraan ik mij van Operations naar Development heb verplaatst. Operations en Beheer zijn zeker interessant maar door mijn rol als release manager, kwam ik in de wereld van software ontwikkeling terecht.

Als release manager in een waterval proces heb ik mijzelf stevig ingezet om tijdig te leveren. Mijn kracht, het najagen van de werkzaamheden van de verschillende teams en kracht van verbinden, bleken de juiste mix. Project managers merkten het verschil en haalde planningen welke eerder vaak opgerekt moesten worden door onnodige vertragingen, welke ik als het radartje in het grotere geheel wel wist op te lossen.

Agile werken;

De rol van release management was door de jaren heen onderhevig aan verandering. Agile werken had zijn intrede gemaakt en waterval werken raakte uit de mode. Als SCRUM master (PSM 1) gecertificeerd heb ik een transitie naar Agile/SCRUM werken begeleid, waarbij ik vooral in de begintijd het gevoel had dat de rol SCRUM master voor Developer/Tester zou moeten zijn. Met de kennis van nu, ben ik voorstander voor fulltime dedicated SCRUM masters over meerdere teams heen. Mijn blik is ook Agile en ik sta open voor alle verbeteringen.

De stap naar Project- en Programma management werd mij in de schoot geworpen en deze heb ik met 2 handen aangegrepen. Hier vond ik precies waar ik goed in ben. De regelneef, de verbinder, de strever die alles bij elkaar brengt. Iemand die planningen wil halen en vooral de producten en nieuwe systemen op wil leveren. Aan Innovatie ben ik altijd onderhevig en daar sta ik ook volledig voor open.

Wat voor opdrachten;

Overheid; Bij Stichting Inlichtingenbureau heb ik voor 2 programma’s een cloud platform op basis van een microservices architectuur ontwikkeld. Beide platformen worden DevOps beheert om zo Pilots en productie te ondersteunen.

Chemicaliën; Voor Brenntag heb ik in de Digitale Hub gewerkt (DigiB). Hier was ik voor het programma verantwoordelijk om de middleware te implementeren. Integratie tussen SAP backend systemen en de DigiB middleware layer.  De middleware projecten welke de data uit SAP systemen ophaalde en deze omzetten naar uniforme berichten voor het digitale platform. De uitdaging lag in het het feit, dat Brentag veel overnames had gedaan en de systemen nooit in 1 SAP (versie) systeem zijn geïntegreerd. Voor elk land/regio een aparte koppeling.

Telecom; Voor T-Mobile en Liberty Global heb ik meerde programma’s en projecten gedaan op het gebied van OTT of Over the Top TV. De meest bekende opgeleverde producten zijn wel Replay TV en Offline Viewing in de Horizon Go App (Ziggo Go in Nederland).

Automotive; Mijn leukste ervaring komt uit mijn tijd bij Toyota (Toyota Motor Europe en Toyota Motor Manufacturing Europe). Hier ben ik gevormd in Lean. De Toyota Way is de basis van het hele Lean denken. Kaizen, Genchi Genbutsu de 5 why’s en alle andere principes die me gevormd hebben. Hier heb ik projecten uitgevoerd om Alert- Problem en change management te implementeren. Naast nog een aantal operationele projecten voor de zomer- en wintershutdown van alle europese fabrieken.

Retail; In de retail heb ik gewerkt aan het opzetten van een nieuwe innovatief platform. Door het terugtrekken van de investeerders is dit programma echter gestrand. Wel heb ik dankzij de eigenaren van Kijkshop en mijn collega’s een inkijk in retail gehad, waar ik bij Brenntag weer van profiteerde.